Go to top

Share this

Bestuur LP Rijswijk

Het bestuur van de LP Rijswijk bestaat uit een groep enthousiaste en ondernemende Rijswijkers.

Jeroen Weber (Lijsttrekker en Secretaris)

Na vele jaren als organisator binnen de film- en televisie-industrie te hebben gewerkt maakte ik in 1998 de overstap naar de overheid. Het ambtelijk apparaat was destijds een geschikte plek om mijn bemiddelende en organisatorische eigenschappen in te zetten. Meer dan tien jaar heb ik bij diverse overheidsinstanties mijn diensten verleend. Dit voornamelijk in de functie van (senior)beleidsadviseur. Binnen mijn werkveld fungeerde ik vooral als een spin in het web tussen bedrijfsleven, overheid en burgers. Bemiddelen, organiseren en resultaten boeken, was en is nog steeds mijn kracht. Naast mijn werk bij de rijksoverheid heb ik in diverse nevenfuncties ruime politiek bestuurlijke ervaring opgedaan. Zo ben ik vele jaren vicevoorzitter van de Rijswijkse VVD geweest en was ik ook voorzitter van het Rijswijks Jeugdtheater. De afgelopen jaren heb ik met mijn public affairs bureau diverse opdrachten als lobbyist gehad, onder meer van verenigde Haagse horecaondernemers. Daarnaast ben ik als zelfstandige nog actief binnen de uitvaartbranche, waarin ik de afgelopen jaren meer dan honderd uitvaarten mede heb mogen begeleiden en nabestaanden heb kunnen ondersteunen.

Willem Buising (Bestuursvoorzitter)

Na mijn studie Personeel- en Organisatiemanagement heb ik gewerkt als programmamaker bij een opleidingsinstituut van de gemeente Rotterdam. Vanuit de overtuiging dat digitale media de toekomst hadden ben ik in 1994 mijn bedrijf gestart in online marketing, -communicatie en webdevelopment

Tussen de bedrijven door heb ik (gast)lessen gegeven aan een jonge ondernemende MBO'ers in de vakken Ondernemerschap en Economie.

Ik ben getrouwd en vader van een zoon en een dochter (beiden in de tienerleeftijd). Ruim 18 jaar geleden ben ik uit Scheveningen in Rijswijk komen wonen. Ik vind dat onze gemeente op dit moment onvoldoende op de kaart staat en ben er van overtuigd dat Rijswijk meer ondernemerschap nodig heeft, ook binnen het bestuur. Visie en strategie, hand in hand met daadkracht en besluitvaardigheid, dat is naar mijn mening wat Rijswijk nodig heeft en wat ik met onze lijst van de LP graag wil brengen.

Ton Krol (Penningmeester)

Na mijn studie fiscale economie aan de Erasmus Universiteit werkte ik bij een Big Four kantoor. Mijn afstudeerscriptie over de fiscale aspecten van de juridische fusie is uitgegeven als beloning voor het in 1992 winnen van de prijs voor beste scriptie van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB/LOF Scriptieprijs).

Op 1 januari 2011 begon ik met mijn eigen belastingadviespraktijk: Blue Clue Tax Solutions. , daarvoor was ik van 1999 tot 2011 de internationale fiscaal partner van een middelgroot accountants en belastingadvieskantoor en bestuurslid van 2006 tot 2010.

Mijn specialisme ligt vooral bij MKB-ondernemingen en kleine beursgenoteerde bedrijven in diverse industrieën. In de loop der jaren heb ik mij ook gespecialiseerd in stichtingen en ANBI’s.